top of page

Hva er et bedriftslån?Mange bedrifter opplever ofte voksesmerter under perioder med økte kundemasser og prosjekter, dersom den økonomiske bufferen ikke er stor nok. Kanskje man har en god forretningside eller ønsker å utvide sin produktportefølje? Kanskje man ønsker å investere i nytt utstyr i produksjonslinjen? Det er mange ulike årsaker til at bedrifter trenger penger, og det er mange årsaker til at man har havnet i en slik situasjon.

Det er mulig å få lån med og uten sikkerhet. Dersom det gis et lån med sikkerhet, må bedriften ofte stille eiendeler til disposisjon, eller at det stilles garantier fra firma eller eier av bedriften. En utbetaling av bedriftslån kan stort sett brukes som man vil, så lenge det inngår i firmaets økonomi. Renten på et bedriftslån varierer mye, avhengig av beløp, formål og sikkerhet. Stilles lånet uten sikkerhet, er ofte renten høy. Når bankene vurderer søknadene om bedriftslån, er det mye som skal gjennomgås. Vi skal ta en titt på tre av punktene som er aktuelle:Formål Finansieringen som det søkes om, har et formål. Dette formålet er viktig å få frem. Hvorfor trenger du lånet, og hva vil det skape av verdier til ditt firma? Man må ha en plan på omstilling eller innkjøp, og en solid plan for gjennomføring.

Økonomi Hva er den økonomiske situasjonen i bedriften? Det er viktig at bedriften har en likviditet og betjeningsevne under et nytt låneopptak. Derfor er det også viktig å legge frem historiske tall, samt prognoser for veien videre. Dette gjelder uansett om det er et kortsiktig lån, eller om det er en del av en større omstrukturering av portefølje. Altinn har fine maler på både driftsbudsjett og likviditetsbudsjett, som du kan finne her.


Forretningside Dersom det søkes lån i forbindelse med oppstart av nytt firma eller ny forretningside, er det viktig å huske på at banken sannsynligvis ikke vet så mye om verken marked eller risikoprofil innen det markedet du skal operere i. En godt gjennomtenkt forretningsplan med markedsanalyser, budsjetter, SWOT m.m. er essensielt for å sannsynliggjøre at låneopptaket eller oppstarten er en god investering for både deg og banken. Mal på forretningsplan kan du finne her. Dette er kun noen av punktene man må tenke på, og hver enkelt bedrift og scenario er unikt.

Vi har lang og god erfaring fra tidligere prosesser, og hjelp til utforming av analyser og forretningsplaner kan inngå i vår bistand.

Ønsker du bistand med bedriftslån? Vi kan hjelpe deg! Våre rådgivere har lang erfaring innenfor næringslån og sammen finner vi den beste løsningen for deg. Du kan kontakte oss her. Vi er også tilgjengelige for eventuelle spørsmål du måtte ha, bare send oss en melding her på nettsiden vår eller send oss en mail på post@bof.as.

109 visninger1 kommentar

1 Comment


Junior Nino
Junior Nino
Dec 13, 2022

Ønsker du å låne og vet ikke hvor du kan få et ekte lån?

Vil du starte en bedrift, men du har ingen kapital?

Trenger du å søke om lån av en eller annen grunn?

Trenger du et julelån?


Håpet ditt er endelig her da Elena Nino gir raske og pålitelige lån, tjenesten deres er 100% ekte og garanterer at du får lånet ditt når du søker, ta kontakt på e-post og godkjenn i dag på: elenanino0007@gmail.com


Takk og Gud velsigne

SELVTILLIT

Like
bottom of page