top of page

Oppussing

Fire smarte oppussingsprosjekter til vår og sommer!


Det er lysere i været, og sommeren er snart her. Boligen er noe av det mest økonomiske verdifulle vi eier, og da er det viktig å ta godt vare på den. Mange ønsker å pusse litt opp før sommeren, og her får du fire smarte tips fra oss i Auxilio.


1. Male utvendig

Fra april til august er luften veldig tørr og fin, og da er det perfekt å male huset. Til sammenligning er luften ofte veldig fuktig i august og september. De rimelige utemalingene og beisene har et vedlikeholds intervall på ca. fem år. Går du noe opp i pris, kan du doble antall år før du må male huset på nytt igjen. Med de beste produktene kan du faktisk oppnå vedlikeholds intervall helt inntil 16 år.

2. Ny kledning på huset

Normalt vil det vil først være nødvendig å bytte kledning dersom man oppdager råte, sprekker eller fuktskader. Har man ikke sjekket tilstanden på boligens kledning enda, eller ikke på lang tid, kan det være lurt å foreta en sjekk allerede i dag. Hvis du er praktisk anlagt og har mye erfaring med oppussing og ulike typer snekkerarbeid, kan du godt skifte kledningen selv.

3. Etterisolere

Skal du skifte utvendig kledning på huset ditt, kan det være smart å etterisolere samtidig. Da forbedrer du isolasjonsevnen og hindrer at varmen lekker ut. Det gir lavere energiforbruk og kan redusere dine strømutgifter. I noen tilfeller vil det være hensiktsmessig å skifte ut gammel isolasjon med ny som har bedre isolasjonsevne. Snittprisen for å etterisolere et hus ligger på ca. 2.500 kroner per kvadratmeter veggflate, inkludert mva. Denne prisen inkluderer da alle kostnader som knytter seg til etterisoleringen, både arbeid og materialer.

4. Nye vinduer og dører

Sommeren er tiden for å sjekke vinduer og dører. Veldig mange som bor i eldre hus og leiligheter har vinduer og dører som trekker mye. Nye vinduer er mye bedre isolert og vil gi mye mindre trekk og som også kan bidra til å spare på oppvarmingskostnadene.

Gjør det selv, eller bruk fagfolk. Noen liker å holde på med oppussingsprosjekter, mens andre trenger hjelp av fagfolk i større eller mindre grad. Det er fullt mulig å gjøre mye av renoveringsarbeidet selv, men noen oppgaver bør du overlate til håndverkeren. Prosjekter som omfatter strøm, vann eller giftige produkter kan være ulovlig å gjøre selv og skal overlates til fagfolk. (Derfor bør du overlate dette til fagfolk


Ønsker du bistand med lån i forbindelse med oppussingen? Vi kan hjelpe deg! Våre rådgivere har lang erfaring innenfor næringslån og sammen finner vi den beste løsningen for deg. Du kan kontakte oss her. Vi er også tilgjengelige for eventuelle spørsmål du måtte ha. Send oss en melding i vår chat her på nettsiden, eller send oss en mail på post@bof.as.

89 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page