top of page

Rådgivning og arv

Rådgivning

Vi tar en gjennomgang av din personlige økonomi hvor vi ser på betingelser for lån, spareprodukter, samboer-avtale, forsikringer med mer. Det kan være mye penger å spare på å sjekke lån og forsikringer. Dette bør vurderes min hvert 5 år.  Det er mye penger å spare på en slik gjennomgang. Vi setter opp budsjetter både mnd og år og bistår til å følge disse med gjevnlig oppfølging.

Trenger du hjelp til å få en friskere økonomi kan du snakke med oss om dette. Har du tatt på deg mye forbrukslån og kjøpekort er det ofte vanskelig å komme inn «på riktig spor». Vi kan foreslå løsninger som kan gjøre økonomien din romsligere på en rekke områder. Vi samarbeider med banker som bistår kunder som har inkasso problemer og anmerkninger. Man slipper stå med hatten i hånda hos oss eller komme i en situasjon som kunder i luksusfellen. Har du mislighold på boliglånet og boligen er begjært tvangssolgt, kan vi ofte bistå så du får beholde hjemmet ditt.

Arv


Lurer du på fordeling av arv til barna? Hva skjer når jeg dør?

Pliktdelsarv
Barn har krav på pliktdelsarv fra både far og mor. På nåværende tidspunkt er denne begrepet opp til 1,5 million. 

Kan jeg fordele ett av barna mine?
Man kan i testamentet fordele arv, men det kan ikke gå på bekostning av pliktdelsarven. I levende live kan man disponere over egne midler og gi bort alt man eier. 

Gift på nytt. Mine barn, dine barn, felles barn. Særkulsbarn.
Man bær sette seg ned å tenke nøye gjennom denne situasjonen så det ikke oppstår unødig krangel og misnøye mellom søsken, stebarn og særkulsbarn. 

Samboeravtaler

Man bør lage en skriftlig samboavtale mens man er forelsket og eventuelle problemene starter. Skal man bli enige om deling av boet etter et brudd er desverre de fleste av oss slik at vi ikke unner parneren vår like mye som vi gjorde når vi først inngikk partnerskap.

Vi har lang erfaring innen økonomisk rådgivning, arverettslige spørsmål og vi kan bistå tips/oppsett på hvordan man unngår tvister i etterkant hvor det i mange tilfeller kan være for sent. Dette innbefatter generelle regler rundt testamenter, arveavgift, skifteregler og arveoppgjør.

Book et digitalt møte med oss

Er du usikker på noe? Book en konsultasjon på 30 minutter, så finner vi sammen ut hvordan vi kan hjelpe deg med din økonomiske situasjon. 

Rådgivning og arv, digitalt møte
bottom of page